T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / KARABAĞLAR - Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu

Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu

Telefon
0232 271 07 51
Belgegeçer
0232 271 07 51
WEB
https://izmirmehmetakifersoy.meb.k12.tr
Adres
Yurtoğlu Mahallesi 3946/3 Sokak No.8 Karabağlar/İZMİR
Vizyon
 Çağa ve çevresindeki değişimlere duyarlı, teknolojik donanıma sahip öğretmenlerle,  Bilgi çağının gereklerine göre; ilkeli ve geleceği önemseyen bir yönetimle,  Yerel ve küresel rekabet anlayışı içinde dünyaya meydan okuyan öğrencilerle,  Velilerine, öğrencilerin eğitimi ile ilgili her türlü fırsatın verildiği inancını, kuşkuya yer vermeden sunan,  İlimizdeki kurumlar arasında sosyal kültürel ve sportif alanlarda dinamik, öğrenci merkezli,  Tüm çalışanlarıyla sinerji yaratan, İlimizdeki okullar içerisinde, hedeflerine ışıldayarak koşan, Model bir okul olmak
Misyon
Biz…  21.yüzyılın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilen, bilimsel ve teknolojik gelişimlere açık,  üretilen bilgilerin toplumun her kesimine yayılmasına katkıda bulunan öğrenci, öğretmen ve idarecileriyle sinerji yaratan,  paydaşlarının memnuniyetini esas alan ve çalışanlarıyla ana amaçlara doğru seferber olan;  Atatürk ilke ve inkılaplarıyla Milli Eğitimin genel amaç ve ilkeleri doğrultusunda evrensel niteliklere sahip,dünya insanı yetiştirecek model bir okul olmak için varız.
Başarılar
*2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Tübitak 4006 Proje sergisi ve faaliyetleri.
Öğretmen :39
Öğrenci :502
Derslik :17
Kütüphane Kitap Sayısı :440
Öğretim Şekli :Sabahçı
Saatler
Isınma
Doğalgaz Karoriferi
Bağlantı
Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil
İngilizce
Ulaşım
Okulumuza ulaşım İzmir Çevreyolu (Otoyol) üzerinden ulaşım çok rahattır. Çevreyolunun Uzundere çıkışından çıkıldığında okula yaklaşık 1 km sonra ulaşılabilmektedir. Konak-Üçyol-Basmane ve Köstence Köprüsü mevkiinden kalkan/geçen İzmir ESHOT Belediye otobüslerinden Uzundere-Yurtoğlu yönüne giden araçlar okulumuzun yakınından geçmektedir. Yine Uzundere yönünde hareket eden Dolmuş tipi toplu taşıma araçları da okulumuzun yakınından geçmektedir.
Servis Bilgisi
Okulumuzun öğrencilerine yönelik Öğrenci Servisi hizmeti sağlanmaktadır.
Yerleşim Yeri
Yurtoğlu Mahallesi, Uzundere Otoyol çıkışı civarı, Folkart evleri arkası, Nene Hatun Kız Meslek Lisesi ve İzmir Anadolu Lisesi Bölgesi
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
İL Merkezine yaklaşık 9 km. Belediye otobüsü ile tek araçla 45 dk, Özel araçla 30 dk. İlçe Merkezine Kaymakamlık binasına yaklaşık 6 Km. Belediye otobüsü ile tek araçla 30 dk, Özel araçla 20 dk.
Kontenjan Bilgileri
5. Sınıflar kontenjanımız 150 öğrencidir.
Taban-Tavan Puan Bilgileri
Puanla öğrenci almamaktayız.
Sportif Etkinlikler
Sportif etkinliklerimiz her alanda Beden Eğitimi öğretmenlerimizce yürütülmektedir.
Bilimsel Etkinlikler
Bilimsel etkinliklerimiz Matematik ve Fen Bilgisi öğretmenlerince yürütülmektedir.
Proje Çalışmaları
Tübitak 4006 Proje faaliyeti gerçekleştirilmiştir.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
Yurtdışı projeleri için 2019-2020 Eğitim Öğretim döneminde Erasmus+ Proje başvurusu yapılacaktır.
Yazdır